stilte en yoga weekend 2022
289-da3a143db6119c162d436a6f6b2c6ac0[1]
23416122_10214730458280730_1872394271_n
thumbnail_20171105_135012_resized
thumbnail_20171105_135053_resized
Loppem_Bethanie_R02[1]
IMG_0423
IMG_4178


  stilteweekend hartenziel vanaf 25 november 19u tot

  27 november 16u

een stilte & yogaweekend  , WAAROM IS HET ZO GOED VOOR JE?

Vroeger dachten we bij het woord ‘retreat’ of ‘retraite’ al snel aan monniken, afgesloten van de wereld in een klooster. en toch zitten we in een heel mooi klooster bethanie

Yoga en meditatie op zich wordt steeds populairder bij de drukte van onze wereld 

Maar waarom nemen we die stap steeds gemakkelijker, om ons voor een weekend of langer even helemaal terug te trekken van onze dagelijkse routine?

Meer prikkels

In de moderne samenleving worden we non-stop geconfronteerd met prikkels. De technologische ontwikkelingen leiden ertoe dat we steeds meer gerikkeld worden Piepende of trillende telefoons, advertenties, licht, geluid. We krijgen meer prikkels dan ooit en stellen de prikkelfilter van ons onderbewuste daarmee flink op de proef.

Hoewel we het ons niet altijd realiseren, nemen we die prikkels mee in ons onderbewuste. We voelen ons daardoor constant onrustig of gejaagd.

Een stilte weekend  helpt om even afstand te nemen van alle prikkels van ons dagelijkse leven.

Eind van een zweverig imago

Iedere dag weer raken meer mensen overtuigd van de voordelen van zo stilte of yoga weekend  Waar retreats vroeger misschien een zweverig imago hadden, worden deze hierdoor steeds meer sociaal geaccepteerd.

We vinden het steeds normaler als iemand even de tijd voor zichzelf neemt, en besluit om bijvoorbeeld een digitale detox te doen.

Voordelen van een Yogaweekend of retreat

Yoga op zich biedt al veel voordelen. Een Yogaweekend of retreat is echter totaal wat anders.

In de retreats die ik gevolgd en gegeven heb, voel en zie ik wat een retreat bij mezelf en anderen teweeg brengt. Een retreat is vele malen intensiever dan één losstaande wekelijkse les door verschillende redenen:

Echt even tijd voor jezelf

We leven steeds meer volgens onze agenda en spontaniteit in ons leven is soms ver te zoeken. Met een Yogaretreat plan je tijd voor jezelf vrij om lekker aan jezelf te kunnen werken.

Tijdens een retreat kun je de dagelijkse drukte even helemaal achter je laten en focus je volledig op je eigen mentale en fysieke gezondheid.

De verdieping opzoeken in jezelf en je practice

Tijdens een Yogaretreat ben je totaal gericht op verdieping van jezelf en je practice. Doordat je met een groep gelijkgestemden bent, kun je van andere mensen leren om die verdieping beter te vinden.

Ook voel je je in een groep Yogi’s vaak snel veilig. Je hoeft je niet te schamen en iedereen zal begripvol zijn voor de obstakels die tijdens je verdieping naar boven kunnen komen.

Naar huis vol nieuwe inzichten

dees weekend is alles all-inclusive. Dat houdt in dat je je helemaal niet druk hoeft te maken over praktische zaken zoals koken en de planning ervan. Je houdt hierdoor ontzettend veel tijd over om je helemaal te richten op jezelf en rust te vinden. Ideaal!

Je creëert daardoor ruimte voor creativiteit, andere visies en nieuwe ideëen. Zo krijg je in dit samenzijn een heerlijke cursus ademen ,

Ademen doe je gelukkig altijd vanzelf, onbewust. Maar wanneer je bewust ademt, kun je van je adem een enorm krachtige tool maken – die je altijd en overal kunt inzetten. In dit weekend leer je over het belang van optimaal ademhalen en, nog belangrijker, ga je het zelf ervaren met simpele ademtechnieken. Zo bouw je een tool kit op waar je altijd op kunt terugvallen, of je nu meer ontspanning, focus of energie nodig hebt., dit is een onderdeel van het weekend 

ook mag je af en toe even op de pauzeknop te drukken, creëer je ruimte voor persoonlijk groei. Je leert hierdoor bewuster te leven en het maximale uit jezelf te halen.

Wanneer je denkt dat dit weekend wel wat voor je zou kunnen zijn, is het handig om je een paar dingen af te vragen.

Je zorgt er daarmee voor dat je het maximale uit je retreat haalt en je kansen op een goede ervaring vergroot.

 voor wie is dit weekend gericht 18jaar tot 99jaar 

 dit weekend is voor alle leeftijden want de zachtheid ervan is voor iedereen toegankelijk

Wees eerlijk naar jezelf en kijk of het retreat bij jou past en andersom

wat mag je zoal verwachten in dit weekend , je krijg de opleiding de kracht van ademen , je krijgt diepgang in meditatie techniek van japa mala , je krijg een mooie ervaring van meditatief schilderen van een yantra en er zijn ook yoga en meditatie lesjes , en er wordt tijd genomen om ook heerlijk buiten te vertoeven als het weer dit toelaat dus een heel mooi gevuld pakket om heerlijk bij jezelf te komen 

Wanneer alles klopt en je voelt een yes  is het ook slim om even op te noemen wat allemaal bij het weekend inbegrepen zit.

prachtige locatie priorij bethanie te loppem , dus heel mooi en super dicht geen lange autorit

ieder krijg zijn eigen slaapkamer 

je weekend is volledig vol pension en kan aangepaste maaltijden zijn van allergieen ofzo 

de agenda van de dag wordt meegedeeld en begint vanaf vrijdag 19u en loopt tot zondag 16u

Het is niet gek als je je eerste Yogaweekend of je vijfde is het blijft altijd een beetje spannend . Het kan best als een stap grote aanvoelen om de knoop door te hakken en het gewoon te doen! alle prikkels weg en een weekend voor jezelf kiezen 

wanneer je een yes heb en erbij wil zijn schrijf je in via me emailadres en je krijgt alles uitgebreid thuis gestuurd adres data uur prijs wat breng je mee al dees informatie krijg je heel uitgebreid in je mailbox , en voor de prijs moet je zeer zeker niet laten die is  heel zacht voor vol pension met ovenrnachtingen 

schrijf je tijdig in want de plaatsen zijn beperkt om da ik ten volle aan iedereen de aandacht en de leerstof wil optimaal doorgeven 

dus als je vragen declercp.drumeditatiedocent@hotmail.com

ik kijk er enorm naar uit om samen met jullie dit terug te ervaren

namasté